Det här är ett recept på en nyttig LCHF kaka som jag brukar baka ibland!
9 ägg
120 ml kokosolja eller kokosfett
200 g smält 90% choklad
100 g malda hasselnötter
200 g riven kokos
1/2 tsk salt
3 msk kakaopulver
1. Slå på ugnen på 180 grader
2. Smält kokosoljan och chokladen i en kastrull
3. Vispa ihop ägg och salt
3. Rör ner den smälta kokosoljan och chokladen
4. Rör ner kokosen, de malda hasselnötterna och kakaopulvret
5. Smörj valfri form och häll ner smeten i formen, smeten är ganska tjock och behövs tryckas ut i kanterna
6. Sätt in kakan i ugnen och grädda den i ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
9 ägg
120 ml kokosolja eller kokosfett
200 g smält 90% choklad
100 g malda hasselnötter
200 g riven kokos
1/2 tsk salt
3 msk kakaopulver
1. Slå på ugnen på 180 grader
2. Smält kokosoljan och chokladen i en kastrull
3. Vispa ihop ägg och salt
3. Rör ner den smälta kokosoljan och chokladen
4. Rör ner kokosen, de malda hasselnötterna och kakaopulvret
5. Smörj valfri form och häll ner smeten i formen, smeten är ganska tjock och behövs tryckas ut i kanterna
6. Sätt in kakan i ugnen och grädda den i ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar